Borusan Holding Sürdürülebilirlik Müdürü Burcu Otman Bektaş oldu

Borusan Holding’de sürdürülebilirlik alanında önemli bir atama gerçekleşti.  Burcu Otman Bektaş, Borusan Holding Sürdürülebilirlik Müdürü olurken yeni görevinde Grubun sürdürülebilirlik faaliyetlerinin koordinasyonundan sorumlu olacak.

 

Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını iklim, insan ve inovasyon başlıklarında yürüten Borusan Holding’in yönetişim stratejisi kapsamında Burcu Otman Bektaş, Borusan Holding Sürdürülebilirlik Müdürü olarak atandı. Bektaş, yeni görevinde Borusan Grubu’nun sürdürülebilirlik faaliyetlerini koordine ederken Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş’e bağlı olarak çalışacak.

Hacettepe Üniversitesi İngilizce Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Burcu Otman Bektaş, aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı. 

Kariyerine lisansüstü eğitimine devam ederken Terralab A.Ş.’de Satış Mühendisi olarak başlayan Burcu Otman Bektaş, daha sonra Akçansa Çimento’da Proses Kontrol Mühendisi ve Kordsa’da Teknik Mühendis olarak çalıştı. TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı’nda Müdürlük görevini yürüten Bektaş, son olarak Akçansa Çimento’da Sürdürülebilirlik Müdürü olarak görev alıyordu. 

Sanayi sektörünün yanı sıra ve finansal kurumlarda da karbonsuzlaşma, iklim değişikliği ile mücadele, sürdürülebilirlik yönetimi, döngüsel ekonomi ve enerji yönetimi konularında çalışmaları bulunan Bektaş, toplumsal cinsiyet eşitliği uygulamalarında da deneyim sahibidir ve kadınların güçlenmesi ve iş hayatına dahil edilmesi konusunda gönüllü olarak çalışmaktadır.