"77 yıllık deneyimiyle küresel bir güç"
Borusan Grubu, başta Türkiye olmak üzere dünyanın farklı pazarlarında üretim, otomotiv, lojistik, makina ve güç sistemleri ve enerji sektörlerinde istikrarlı bir biçimde büyümesini sürdürmektedir. Grup topluma, ekonomiye ve çevreye maksimum fayda sağlama misyonuyla fark yaratan çalışmalara imza atmaktadır.

2020 faaliyet döneminde 76’ncı kuruluş yıl dönümünü geride bırakan Borusan Grubu, başta Türkiye olmak üzere dünyanın farklı pazarlarında üretim, otomotiv, lojistik, makina ve güç sistemleri ve enerji sektörlerinde istikrarlı bir biçimde büyümesini sürdürmektedir. Bu başarısını, ardındaki güçlü kurumsal iş kültüründen alan Holding, müşterisinin ve pazarın ihtiyacını anlamaya ve ona yönelik yaratıcı, farklı ve ekonomik çözümler geliştirmeye çalışmaktadır. Şirket, risk almaktan çekinmeksizin hızlı ve esnek aksiyon alma becerisiyle faaliyet gösterdiği pazarları şekillendirecek yenilikçi ürün, hizmet ve iş modelleri sunmaktadır. Bu çerçevede Borusan, inovasyon, uluslararası pazarlarda aktif rekabet stratejisi ve topluma, ekonomiye ve çevreye maksimum fayda sağlama misyonuyla fark yaratan çalışmalara imza atmaktadır.

İstikrarlı Biçimde Artan Uluslararası Başarı
Borusan Grubu’nun, dünyanın dört bir yanındaki güçlü şirketler ile uluslararası ortaklıkları bulunmaktadır. Grup, dünyanın önde gelen çelik şirketi ArcelorMittal, aynı şekilde dünyanın önde gelen endüstri şirketi Salzgitter Mannesmann, GIWA, Almanya’nın üçüncü büyük enerji şirketi EnBW AG ve CAT gibi dev şirketler ile başarılı ortaklıklar yürütmektedir.

Daha İyi Yarınlar İçin Çalışmak
Borusan Grubu, faaliyet gösterdiği her sektörde sürdürülebilirlik ve çevre duyarlığı konularında öncülük misyonu üstlenmektedir. Grup, dünyanın doğal kaynaklarının sınırsız olmadığı bilinciyle, kaynakları verimli bir biçimde kullanarak, faaliyetlerinde geleceği tüketmeden yaşam kalitesini artırmayı hedeflemektedir.

Borusan; eğitim, kültür-sanat ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarında kalıcı sosyal fayda yaratmaya odaklanmaktadır. Borusan Grubu eğitim alanında Kurucu ve Onursal Başkanı merhum Asım Kocabıyık tarafından 1992 yılında kurulan Borusan Kocabıyık Vakfı’nın yaptırdığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği okullar, bu okulların her türlü ihtiyacına yönelik katkılar ve maddi olanağı kısıtlı olan başarılı öğrencilere sağladığı burslarla ön plana çıkmaktadır.

Borusan Grubu, kültür ve sanat alanında, 1997 yılında etkinliklerine başlayan Borusan Sanat çatısı altındaki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Borusan Quartet, Borusan Müzik Evi ve Borusan Çocuk Korosu ile müzik alanındaki etkinliklerini kesintisiz olarak sürdürmektedir. Aynı şekilde, Holding merkezi olan Perili Köşk, 2010 yılından itibaren Borusan Contemporary çatısı altında çağdaş sanat eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Birleşmiş Milletler Kadının Güçlendirilmesi İlkeleri’nin (UN WEP) ilk imzacılarından olan Borusan Grubu, toplumsal cinsiyet eşitliği alanında da önemli projelere imza atmaktadır.

Grup "Annemin İşi Benim Geleceğim Projesi", Borusan Eşittir Platformu ve "Cinsiyet Gözlüğü Programı"yla kadın çalışanlarını destekleyen ve cinsiyet ayrımını kaldırmaya yönelik politikalar geliştirip, iş hayatında eşit imkânlar sağlanması üzerine çalışmaktadır. Grup, bu konularda yayınladığı rehberlerle farkındalık yaratmayı hedeflemektedir.

Borusan Grubu’nun, dünyanın dört bir yanındaki güçlü şirketler ile uluslararası ortaklıkları bulunmaktadır.
29,6 milyar TL

Zorlu geçen 2020 yılında Borusan Holding'in toplam aktifleri yıl sonu itibarıyla 29,6 milyar TL olarak gerçekleşmiştir.

26,1 milyar TL

2020 yılında faaliyetlerini kesintisiz sürdüren Borusan Holding'in satışları 2020 yıl sonu itibarıyla 26,1 milyar TL'dir.