En yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi

Borçelik, toplam 1,5 milyon ton üretim kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi konumundadır.


1990 yılında Türkiye’nin ilk özel ve en büyük ikinci yassı çelik üreticisi olarak kurulan Borçelik, faaliyetlerine 1994 yılında “soğuk haddelenmiş rulo sac” üretmek üzere başlamıştır. Borçelik; 1994, 2003 ve 2008 yıllarında toplam 530 milyon ABD doları düzeyinde yatırım gerçekleştirerek üretim kapasitesini 1,5 milyon tona yükseltmiştir. Üç soğuk haddeleme ve üç sıcak daldırma galvaniz hattı ve 900 bin ton galvaniz kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip ve yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi konumunda olan Borçelik, iş süreçlerini dünyanın en büyük çelik üreticilerinden Arcelor Mittal ile Borusan Holding ortaklığıyla başarıyla sürdürmektedir.

Borçelik markasıyla toplam 1,5 milyon ton üretim kapasitesi, Kerim Çelik markasıyla toplam 500 bin ton metal işleme kapasitesine sahip olan Şirket, 2020 yıl sonu itibarıyla Borçelik markası ile 1,8 milyon ton, Kerim Çelik markasıyla 561 bin ton sevkiyat gerçekleştirmiştir.

Stratejik Konumlandırma
Borçelik, vizyonu doğrultusunda hedef bölgesindeki kilit sektörlerde; müşteriye yakınlık, verimlilik ve yenilikçi çözümler kullanarak bir numaralı yassı çelik çözüm sağlayıcısı olmayı hedeflemektedir. Şirket’in rekabet üstünlükleri aşağıdaki gibidir:

• Türkiye’nin ilk özel yassı çelik üreticisi olarak edinilen kapsamlı deneyim ve bilgi birikimi,
• Türkiye’nin en büyük üretim kapasitesine sahip ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi,
• Türkiye sıcak daldırma galvanizli sac sektöründe pazar lideri,
• Büyük sanayicilerin ana tedarikçisi,
• Borçelik markası ile toplam 1,5 milyon ton üretim kapasitesi, Kerim Çelik markası ile çelik servis merkezi faaliyetleri kapsamında esneklik ve pazara girme avantajı sağlayan toplam 500 bin ton metal işleme kapasitesi,
• Kerim Çelik, 50 yılı aşkın deneyimi ile dünya standartlarında çelik servis merkezi hizmetlerinin Türkiye’deki ilk uygulayıcısı,
• Dünya çelik sektörü lideri ArcelorMittal ile stratejik ortaklık.

2020 Rakamları
1,8 milyon ton

Borçelik 2020 yılında toplam 1,8 milyon ton ürün satışı gerçekleştirmiştir

50 yılı aşkın deneyim

Kerim Çelik, 50 yılı aşkın deneyimi ile dünya standartlarında çelik servis merkezi hizmetlerinin Türkiye’deki ilk uygulayıcısıdır.

Sürdürülebilir Finansal ve Operasyonel Sonuçlar
2020 yıl sonu itibarıyla 1.800 bin ton seviyesinde satış gerçekleştiren Şirket’in toplam ihracat satışları ise 332 bin ton seviyesinde gerçekleşmiştir. Borçelik, COVID-19 salgını etkisiyle zorlu bir yıl olan 2020 faaliyet döneminde "Çalışanımı, işimi, paydaşımı korurum." inisiyatifiyle üretimde devamlılığı sağlayarak başarılı bir yılı geride bırakmıştır. 2020 yılında rekabet avantajı yaratılabilen ihracat pazarları yakından izlenerek iç talep daralması yaşanan dönemlerde ihracat satışları artırılmış, daha sonrasında artan iç piyasa talepleri karşılanmış, hızlı ve esnek aksiyonlarla iş sonuçlarına pozitif etki sağlanmıştır. Ardından artan iç piyasa talebine ağırlık verilmiş ve müşteri ihtiyaçlarına odaklanılmıştır. İyi bilinen ticari kabiliyetleri ve katma değerli operasyonlara özel odağı ile Borçelik, kârlılık sonuçlarında artış sağlamayı başararak paydaşları için değer katmaya 2020 yılında da devam etmiştir.

Borçelik, 2020 yılında Türkiye soğuk sac ve galvanizli sac ihracatının %17’sini gerçekleştirmiştir. Şirket, 2020 yılında 38 ülkeye ihracat gerçekleştirerek Türkiye ekonomisine güçlü desteğini sürdürmüştür. Borçelik, önceki yıllarda olduğu üzere 2020 yılında da yüksek bir kapasite kullanım oranına ulaşmıştır. Otomotiv ve beyaz eşya sektörlerindeki güçlü ihracat performansı Borçelik’in iç piyasa satışlarında pazar payını korumasını sağlarken, güçlü ihracat pozisyonu Şirket'in yüksek bir kapasite kullanım oranı ile üretim yapmasına etki etmiştir.

Ar-Ge, inovasyon ve dijitalleşme girişimleri, Şirket içinde maliyet azaltma, verimlilik, sağlık ve güvenlik odağında, Şirket dışında ise yeni ürünler, Endüstri 4.0 teşvikleri ve güçlendirilmiş müşteri hizmetleri odağında olmak üzere 2020 yılında da devam etmiştir.



%17

Borçelik, 2020 yılında Türkiye soğuk sac ve galvanizli sac ihracatının %17'sini gerçekleştirmiştir.


38 ülkeye ihracat

Şirket, 2020 yılında 38 ülkeye ihracat gerçekleştirerek Türkiye ekonomisine güçlü desteğini sürdürmüştür.

Borçelik, Tofaş için gerçekleştirdiği Ar-Ge projesi ile 2020 yılında Fiat Egea’nın arka iç kapı iskeletinin üretimine katkı sağlamıştır. Yapılan çalışma sonucunda Fiat Egea için 3.000 ton arka iç kapı iskeleti Borçelik sacı ile üretilmiştir.



Ar-Ge ve İnovasyona Yatırım
Borçelik, 2020 yılında Ar-Ge stratejilerine ve teknoloji yol haritasına uyumlu bir şekilde Proses, Malzeme ve Teknoloji geliştirme alanlarında katma değer üretecek projelerine devam etmenin yanı sıra bazılarını tamamlamış bazılarının da fiili çıktılarından faydalanmaya başlamıştır. 2020 yılında AB fonları tarafından desteklenen proje sayısını artırabilmek için 8 yeni başvuru hazırlanmış, aktif fonlanan proje sayısı ise 3’e yükselmiştir. Fikri haklar tarafında da yıl içinde 7 başvuru gibi yüksek bir sayıya ulaşılarak salgın yılı olmasına rağmen 5 kongre/konferans sunumu gerçekleştirilmiştir. Yıl içerisinde TÜBİTAK tarafından açılan Siparişe Dayalı Ar-Ge çağrısına bir proje ile başvurulmuş, proje yüksek bir destek oranı ile kabul görmüştür. Üniversiteler ile gerçekleştirilen ortaklıklar, projelere teknik destek sağlamak ve yeni öğrenme alanları oluşturmak amaçları doğrultusunda 2020 faaliyet döneminde de devam etmiştir. "TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı" kapsamında üç üniversite ile daha proje anlaşması yapılmıştır.

Malzeme geliştirme çalışmalarında otomotiv sektörünün yurt dışından ithal etmekte olduğu kalitelerin yurt içinde geliştirilmelerine yönelik çalışmalar yürütülmüş, iki önemli yeni kalitenin endüstriyel deneme üretim süreçleri tamamlanarak müşteriden onay alma sürecine geçilmiştir. 2021 yılında bunlara ilave olarak iki yeni ürün daha ekleme yönünde çalışmalar planlanmıştır.

Borçelik, Tofaş için gerçekleştirdiği Ar-Ge projesi ile 2020 yılında Fiat Egea’nın arka iç kapı iskeletinin üretimine katkı sağladı. Bobinlerin mekanik test verilerini içeren ve şekillendirme simülasyonlarına yönelik bobin bazlı malzeme veri kartı oluşturan BORMECH ile hızlı malzeme verisi elde edilerek, ortak çalışmalar ile Fiat Egea’da kalıp set-up sürelerini azaltmaya ve hızlı bir seri üretimin gerçekleştirilmesine odaklanıldı ve yapılan çalışma sonucunda Fiat Egea için 3000 ton arka iç kapı iskeleti Borçelik sacı ile üretildi.

Yine tasarım geliştirme tarafında, proses verimliliklerini artırma ve iş güvenliği alanlarında katkı sağlayan iki proje yıl içinde başarıyla tamamlanmış, Ar-Ge yetkinliklerinin sahaya uygulanmasında örnek olmuştur. Korozyon direnci yüksek kaplamalar ve yüzey özellikleri geliştirilmiş kaplamalara yönelik projelerde de yol alınmış, ticari ürüne ulaşma odağı ile çalışmalar sürdürülmüştür.

Borçelik’in 2020 yılında inovasyon alanında ticarileşmiş sekiz projesi mevcuttur. Bu projelerin satış tonaj ve portföy artırma çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca, funnel amaçlı yeni ürün geliştirme ve yeteneği artırma kapsamında beş farklı fikir çalışılmıştır. Bu fikirlerin birisi 2020 faaliyet döneminde projelendirilmiş, üç adedi proje kapsamına alınmış, diğeri ise satışa hazır olacak şekilde altyapısı organize edilmiştir.

Borçelik’in Dijital Dönüşüm Yolculuğu

• 2020 yılında, dijital dönüşüm altyapısını oluşturacak olan SpeedAP SAP Hana Projesi geliştirme ve testleri başarıyla tamamlanmıştır. 01 Mart 2021 yılında devreye alınan SpeedAP Projesi ile daha çevik, daha güncel ve daha hızlı bir yapı hedeflenmektedir.
• 2019 yılında başlatılan ve talep planlamadan çizelgelemeye kadar olan tedarik zinciri süreçlerinin entegre bir şekilde yönetimini hedefleyen İleri Planlama ve Optimizasyon Projesi çalışmalarına da 2020 yılında başarıyla devam edilmiştir.
• Borçelik üretim sahasında, bakım süreçlerinde yeni teknolojiler ile yaklaşımı destekleyen “Dijital Bakım Platformu”, Forklift Operasyon Süreç Dijital Dönüşümü ve Dorse Operasyon Takibi Projeleri başarıyla devreye alınmıştır.
• Dijital dönüşümün altyapısı olacak şekilde Borçelik'in tüm iş süreçleri gözden geçirilerek fonksiyon yapısından uçtan uca değer yapısı baz alınarak tekrar tasarlanmaya başlanmıştır.
• Sanal gerçeklik tabanlı dünyanın ilk Kabinli/Kumandalı Köprülü Vinç Simülatörü başarı ile hayata geçirilmiştir.
• Mevcut kamera sistemlerimizi kullanarak, derin öğrenme algoritmaları ile tasarlanan video analitik sistemi ile iş sağlığı ve güvenliği önlemleri takip edilmekte ve iş kazaları olmadan önlenebilmektedir.

2020 yılında, sanal gerçeklik tabanlı dünyanın ilk Kabinli/Kumandalı Köprülü Vinç Simülatörü başarı ile hayata geçirilmiştir.

8 ticarileşmiş proje

Borçelik’in 2020 yılında inovasyon alanında ticarileşmiş sekiz projesi mevcuttur. Bu projelerin satış tonaj ve portföy artırma çalışmaları yapılmıştır.

Yapay zekâ algoritmaları

Borçelik, “Industrial Sensing for Smarter Europe (IS4SE)” projesi ile yassı çelik sektörüne özel sensor ve yapay zekâ algoritmaları geliştirmeye odaklanmıştır.


Toplumsal Gelişime Katkı

salgın Boyunca Borçelik Çalışanlarından Sağlık Çalışanlarına ve Topluma Güçlü Destek!

COVID-19 salgını sürecinde Borçelik çalışanları birçok gönüllülük kampanyasına imza atarak özverili bir mücadele yürüten sağlık çalışanlarına ve topluma destek olmuştur. Borçelik Maker Kulübü (BMK), sahip olduğu 3 boyutlu yazıcı ile Bursa’daki hastanelere yüz siperliği üretimine başlamıştır. 65 adet filament ve 1.500 siperlik için asetat ve lastik desteği ile 3.800 adet yüz siperliğinin üretimine katkı sağlanmıştır. Borçelik Gönüllüleri acil ihtiyacı olan sağlık kuruluşlarına siperliklerin dağıtımını gerçekleştirerek Bursa’nın siperlik ihtiyacının %15’ini sağlamıştır. Bunun yanı sıra, Uludağ Üniversitesi Anestezi ve Reanimasyon Bölümü ile BMK’nın ortak çalışmaları sonucu hayata geçirilen Laringoskop U-Profil hem çocuk hem de yetişkin hastalarda kullanılmaya başlanmıştır. Ayrıca, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde COVID-19 vakalarında kullanılan, kandaki oksijen ve kalp ritmini ölçen satürasyon cihazı ve EKG cihazının çalışmasında rol oynayan parçalar BMK tarafından üretilerek gerekli yerlere ulaştırılmıştır.

Borçelik Eğitime Katkı Fonu ile gönüllü çalışanlar, maddi imkanları yeterli olmayan, başarılı lise ve üniversite öğrencilerini ülkemiz yararına, karşılıksız olarak 1998 yılından beri desteklemektedir. Bu yıl 16 öğrenciye burs verilerek, 120 öğrenciye ise tablet desteği verilerek eğitim yolculuklarına katkı sağlanmıştır.

Çocuklar için Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi
İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi ile 16 çocuğun toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki bilgi ve farkındalıklarını artırmak, eleştirel düşünme biçimlerini geliştirmek amacıyla öğretici bir atölye çalışması gerçekleştirilmiştir.

Bir Bobin Bir Fidan
“Bir Bobin Bir Fidan Projesi" kapsamında fabrika alanındaki 2.000 m²’lik serada yetiştirilen fidanlar doğayla buluşturulmakta, böylelikle geleceğe sahip çıkılmaktadır. Borçelik 2020 yılı içerisinde 3.605 adet fidanı doğa ile buluşturmuştur.

COVID-19 Yardımları ve Destekleri
BUSİAD aracılığı ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Acil/Yoğun Bakım servislerinde kullanılmak üzere “OXIVENT OXI 4 PLUS Ventilation” cihazının hibe edilmesi, Vefa Sosyal Destek Grubu çatısı altında Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kaymakamlığı iş birliği ile ihtiyaç sahibi 500 aileye erzak yardımı ve 10 bin kişiye maske dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Borçelik’in Sürdürülebilirlik Öncelikleri Belirlendi
Borçelik’te 2020-2030 Sürdürülebilirlik Strateji Yol Haritası’nı belirlemek üzere hissedarların inisiyatifi ile detaylı bir çalışma tamamlanarak öncelikli odak alanları belirlenmiş, hedefler ve eylem planları oluşturulmuştur.

Bu çalışma ile belirlenen ve Borçelik’in önümüzdeki 10 yıl içinde odaklanacağı öncelikli alanları şunlardır: Döngüsel Ekonomi ve İş Modelleri, İklim Krizi, Güvenli Çalışma Ortamı, İnsan ve Toplum, Dijitalleşme, Ar-Ge ve İnovasyon ve Entegre Risk Yönetimi’dir.

TURQUALITY Programı Kapsamında Kararlı Adımlar
Borçelik, "TURQUALITY Programı" kapsamında hedef pazarlarda Borçelik markasının imajını güçlendirerek küresel bir oyuncu olma konusundaki çalışmalarına devam etmiştir. Hedef pazarların genişletilmesi adına 2020 yılında 3 farklı ülke için Borçelik marka tescili başvurusu yapılmıştır. Mevcut durumda 7 adet TURQUALITY hedef pazarı bulunmaktadır.

COVID 19 salgını Karşısında Alınan Önlemler
COVID-19 salgın Dönemi’nin sağlıklı bir şekilde tamamlanması hedefiyle Borçelik’te farklı departman yöneticilerinden oluşan COVID Kriz Grubu kurularak alınacak aksiyonlara birlikte karar verilmiştir. Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde TSE Güvenli Üretim Belgesi alınmıştır. Aynı zamanda, MESS iş birliği ile TÜV-SÜD Hijyen Denetimi başarıyla gerçekleştirilmiştir. Borçelik’in Biişler - Dijital Uygulaması" sayesinde servis, yemekhane, soyunma odaları, havuz araçlarında karekod yöntemi ile olası vakalarda temaslı tespiti kolay ve hızlı bir şekilde yapılarak bulaş riski minimuma indirilmiştir. Tüm ortak alanlarda yeniden planlamalar yapılarak kapasiteler belirlenmiş, sosyal mesafe ve hijyene yönelik çalışmalar yapılmış, iç ve dış denetimler ile sürekli takip sağlanmıştır. Yapılan çalışmalara ek olarak online Diyetisyen, Psikolog ve Çalışan Destek Hattı ile birlikte bu döneme özel destek sağlanmıştır.

Sürekli İSG
Şirket’in iş sağlığı ve güvenliği politikası; güvensiz çalışmayı durdurmayı, tehlikeli durumları sürekli iyileştirmeyi ve güvensiz uygulamalar hakkında geri bildirim sağlayan bir kültür yaratmayı amaçlamaktadır. Dolayısıyla, risk değerlendirme, saha denetimleri ve davranış odaklı güvenlik yönetimi araçları (On Numara) uzun bir süredir uygulanmakta ve çalışanlar bu araçların her birine katılmaktadır.

2020 yılında gerçekleştirilen ve öne çıkan faaliyetler arasında iki adet On Numara Kampanyası; Hatlara Güvenli Giriş ve Trafik Güvenliği, iki adet proje; Majör Kaza Önleme Denetimi ve Yüksekte Çalışma Kontrol Sistematiği yer almaktadır. 2020 yılında, başta Temel İSG Eğitimi, On Numara Gözlemci-Kaptan Eğitimi ile İşbaşı eğitimleri olmak üzere 194 konu başlığında birçok eğitim verilmiştir. İş güvenliği konulu eğitimler ise toplam 4.544 saattir.

Borçelik Teknik Akademi
Borçelik Teknik Akademi (BTA), 2014 yılında Borçelik çalışanlarına yetkinliklerini geliştirmeleri/iyileştirmeleri ve kurumsal teknik bilgi edinmeleri amacıyla teknik eğitim tasarlamak için kurulmuştur. Mesleki eğitimi bir tür sosyal sorumluluk olarak gören Borçelik Teknik Akademi, oluşturduğu fonu ülkemizdeki mesleki eğitimin geliştirilmesi için kullanmaktadır. Gerek meslek edinecek gençlerin gerekse de meslek sahibi olan bireylerin gelişmesini sağlayan BTA, aktif rol aldığı tüm sektörlerden elde ettiği tecrübe ile ülkemizde nitelikli iş gücünün oluşturulmasını sağlamak ve tüm faaliyetlerini güvenilir, kaliteli, etik kurallarına uygun şekilde yasal mevzuat çerçevesinde gerçekleştiren bir eğitim ve belgelendirme kuruluşu olmak misyonunu üstlenmektedir.

Borçelik Teknik Akademi’nin (BTA) 2020 faaliyetleri aşağıdaki gibidir:

• Borçelik çalışanlarına yönelik sürekli eğitim faaliyetleri kapsamında Borçelik Teknik Akademi bünyesinde online ve yüz yüze 166 oturumda 8.000 saatlik eğitim verilmiştir.
• BTA, Borçelik çalışanlarının dışında diğer şirketlere de 160 saat mesleki eğitim vererek firmaların çözüm ortağı olmayı başarmıştır.
• BTA, eğitmen yetkinlik modelinin geliştirilmesi projesiyle iç eğitmenlerin yetkinlik modeli sistemini kurarak devreye almıştır.
• BTA yeni ürünü olan Vinç Simülatörü (Kabinli ve yerden kumandalı) ile 21 çalışana 84 saat eğitim verilmiştir. Bu kapsamda Borçelik Teknik Akademi 4 sektörde, 17 uluslararası mesleki yeterlilikte ve 35 alt birimde; 12 Mayıs 2020 tarihinde AB-0331-P akreditasyon numarası ile Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmiş ve 18 Ağustos 2020 tarihinde YB-249 kodu ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilerek yetki kapsamındaki ulusal yeterliliklerde sınav ve belgelendirme faaliyetlerine resmi olarak başlamıştır.
• BTA, "Öğrenci Gelişim Programı" kapsamında 4 okuldan 90 meslek lisesi öğrencisine koçluk yapmıştır.

Geleceğe Bakış
Borçelik, 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da COVID-19 salgını koşullarına uyum sağlayarak belirlediği ana stratejiler olan İş Güvenliği, Dijital Transformasyon, Yeni Ürün ve Hizmetlerin Geliştirilmesi gibi alanlarda güçlü adımlar atmaya devam edecektir. Şirket, Türkiye’nin en büyük ve en yüksek kaliteli galvanizli çelik üreticisi olarak rekabet avantajını korumak ve artırmak doğrultusunda çalışmalarına ve projelerine devam edecektir.

Borçelik’te 2020- 2030 Sürdürülebilirlik Strateji Yol Haritası’nı belirlemek üzere hissedarların inisiyatifi ile detaylı bir çalışma tamamlanarak öncelikli odak alanları belirlenmiş, hedefler ve eylem planları oluşturulmuştur
3.605 fidan

Borçelik, 2020 yılı içerisinde "Bir Bobin Bir Fidan Projesi" kapsamında 3.605 adet fidanı doğa ile buluşturmuştur.

İhtiyacı olan öğrencilere destek

Borçelik Eğitime Katkı Fonu ile gönüllü çalışanlar, maddi imkanları yeterli olmayan, başarılı lise ve üniversite öğrencilerini karşılıksız olarak desteklemektedir.


Borçelik’in Biişler - Dijital Uygulaması" sayesinde servis, yemekhane, soyunma odaları, havuz araçlarında karekod yöntemi ile olası vakalarda temaslı tespiti kolay ve hızlı bir şekilde yapılarak bulaş riski minimuma indirilmiştir.
7 TURQUALITY hedef pazar

Hedef pazarların genişletilmesi adına 2020 yılında 3 farklı ülke için marka tescili başvurusu yapan Borçelik’in 7 adet TURQUALITY hedef pazarı bulunmaktadır.


2020 yılında, başta Temel İSG Eğitimi, On Numara Gözlemci-Kaptan Eğitimi ile İşbaşı eğitimleri olmak üzere 194 konu başlığında birçok eğitim verilmiştir
8.000 saat eğitim

Borçelik Teknik Akademi bünyesinde online ve yüz yüze 166 oturumda 8.000 saatlik eğitim verilmiştir.

Dünyanın ilk sanal vinç eğitimi

BTA yeni ürünü olan Vinç Simülatörü (Kabinli ve yerden kumandalı) ile 21 çalışana 84 saat eğitim verilmiştir.

KEREM ÇAKIR
Genel Müdür
Borçelik

ŞİRKET PROFİLİ

Borçelik

Ürün Portföyü
• Tamamı sanayi ham madde girdisi olan sıcak daldırma galvanizli çelik, soğuk haddelenmiş çelik ve sıcak haddelenmiş (asitlenmiş ve yağlanmış) çelik gruplarında üretim.
• Ticari, çekme, ekstra derin çekme, çift fazlı, fırında sertleşebilen, refosforize, HSLA (düşük alaşımlı yüksek mukavemetli), yüksek karbonlu çelikler, emayelik ve yapı çeliği kalitelerinde üretim.

Üretim Kapasitesi
• Toplam 1,5 milyon ton üretim kapasitesi
• 600 bin ton soğuk haddelenmiş çelik
• 900 bin ton sıcak daldırma galvanizli çelik

Metal İşleme Kapasitesi (Kerim Çelik)
• Toplam 500 bin ton metal işleme kapasitesi
• Bursa Çelik Servis Merkezi: 340 bin ton
• Manisa Çelik Servis Merkezi: 130 bin ton
• Adana Çelik Servis Merkezi: 30 bin ton

Hizmet Verilen Sektörler
• Borçelik markası ile; beyaz eşya, otomotiv ana ve yan sanayi, panel radyatör, yapı, boyalı sac, boru- profil, ambalaj, metal eşya üreticileri ve çelik servis merkezleri.
• Kerim Çelik markası ile; otomotiv yan sanayi, beyaz eşya ana ve yan sanayi, ısıtma-soğutma ve havalandırma, elektrik, elektronik, aydınlatma, yapıinşaat, asansör, makine ve yedek parça, radyatör, silo ve tavukçuluk ekipmanı, mobilya ve aksesuar üreticileri, kablo ve taşıma sistemleri, boru profil, çelik servis merkezleri ve diğer sektörler.

Servis ve Üretim Merkezi
• Gemlik
• Bursa Çelik Servis Merkezi
• Manisa Çelik Servis Merkezi
• Adana Çelik Servis Merkezi
• İstanbul Satış Ofisi

İş Ortağı
• ArcelorMittal