İLE ŞEKİLLENİYOR BORUSANLILAR GELECEK
ÇELİĞE DEĞER KATIYORUZ

Genç bir ekip 30 milyon ABD dolarlık bütçe ile yeni bir fabrika kurma görevini üstlendi. Genç ama azimli ekip, zamana karşı yarıştı, Türkiye’de eşi benzeri olmayan ve Avrupa’da eşine az rastlanan tesislerden birini üretime hazır hale getirdi. Yorucu iki yılın ardından, yenilikçi fabrika açılarak üretime başladı.

İNŞAAT, KAYNAK VE ENERJİ & ULAŞTIRMA SEKTÖRLERİNDE FARK YARATMAK

Borusan Cat’in Komponent Revizyon Merkezleri, gerçek bir fabrika gibi işleyen entegre çözümlerdir. Bir mükemmellik merkezi yaratmak ve müşterilere en iyi hizmeti sunmak için inşa edilen bu tesisler, hem liderlik hikayelerine gerek duymuş hem de bu hikayelerin doğmasını sağlamıştır.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE STANDARTLARI YÜKSELTMEK

Borusan Otomotiv Grubu, tüm temas noktalarında uzman insan kaynaklarıyla; özelleştirilmiş, entegre, şeffaf ve değer odaklı satış öncesi ve satış sonrası en iyi hizmeti sunuyor.

LOJİSTİKTE eTA FARKI

Borusan Lojistik’in mottosu “Doğru şeyler yapıyoruz ve verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz!”dur. Türkiye lojistik pazarında lider olan Borusan Lojistik, “lojistik ve ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren bir teknoloji şirketi” olmaya ve doğru olanı yaparak sektörü dijitalleşme yoluyla dönüştürmeye kararlıdır. Bu hedefe doğru ilk adım, söz verdiğimiz üzere yedi yıldan kısa bir süre içinde Avrupa’nın üçüncü büyük dijital lojistik platformu haline gelen eTA’nın kurulmasıydı.

ÜRETİME ENERJİ KATAN LİDERLER

Borusan EnBW Enerji, Türkiye’nin yenilenebilir enerji potansiyelinin geliştirilmesini ve enerji alanında dışa bağımlılığın azaltılmasını destekleme misyonuyla faaliyetlerini sürdürüyor.

“Ömrüm boyunca şirketlerin insanlar için var olduğuna, insanın önce geldiğine inandım.”
1924-2012

Asım Kocabıyık

Kurucu ve Onursal Başkan

Finansal Göstergeler

GELECEĞE DOĞRU İLERLEMEYE DEVAM

Borusan Holding, 2019 mali yılını 4.016 milyon ABD doları net satış ve 4.065 milyon ABD doları toplam aktifler ile tamamlamıştır.

NET SATIŞLAR (MİLYON ABD DOLARI) 2019 2018 4.793 4.016
YURT DIŞI SATIŞLAR (MİLYON ABD DOLARI) 2019 2018 1.663 1.412
FAALİYET KÂRI (FAVÖK) (MİLYON ABD DOLARI) 2019 2018 352 331
Yönetim Kurulu Başkanı’nın Mesajı

TÜM İŞ KOLLARIMIZDA SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞER

Uzun bir dönemden bu yana finansal serbestleşme ilkeleri çerçevesinde hızlı bir büyüme sergileyen küresel ekonomi, 2018 yılından bu yana devam eden ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları, Fed’in parasal politikalarının sermaye piyasalarında yaratığı dalgalanma ve Brexit sürecinin Avro Bölgesi’nde yarattığı sarsıntı gibi nedenlerle 2019 yılında zorlu bir süreçten geçti.

Ahmet Kocabıyık
Devam eden dijital dönüşüm
Borusan Holding, 2019 faaliyet döneminde uzun bir süredir devam eden dijital dönüşüm yatırımları sayesinde dünyanın farklı ülkelerindeki operasyonlarını ve insan kaynağı aktifini eşgüdümlü bir biçimde yöneterek başarılı sonuçlara ulaşmayı başardı.

AHMET KOCABIYIK
Yönetim Kurulu Başkanı

Grup CEO Mesajı

BELİRSİZLİKLERE RAĞMEN BAŞARILI OLMAK

Borusan Grubu olarak köklü bir deneyimimiz ve buna bağlı olarak kapsamlı bir vizyonumuz var: Borusan’ın 200 sene sonra da var olmasını istiyoruz. Kurumsal genlerimizde olan deneyim ve uzmanlığımıza güveniyoruz.

Erkan Kafadar
Güvenlikten ödün vermeyen iş sürekliliği
Borusan Holding, COVID-19 Salgını ile ortaya çıkan yeni sürece çalışanlarını, paydaşlarını ve işini korumaya” odaklanarak giriyor.

ERKAN KAFADAR
Grup CEO

Borusan Kurumsal Merkez

SÜREKLİ OLARAK DEĞER ÜRETMEK

Kurumsal merkezin Borusan Grubu’nun stratejik yönlendirilmesi kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalarda Borusan Holding, hissedar beklentileri ile şirketler arasında bir köprü oluşturarak, bu çalışmaların sistematik ve hassas bir şekilde yürütülmesine destek olmaktadır.

Borusan Kurumsal Merkez
Bir Bakışta Borusan Holding

3 KITADA 12 ÜLKEDE KÜRESEL FAALİYETLER

ÜRETİM

MAKİNA VE GÜÇ
SİSTEMLERİ

OTOMOTİV

LOJİSTİK

ENERJİ

Kurumsal Sorumluluk

TOPLUMUMUZ VE ÜLKEMİZLE BİRLİKTE BÜYÜYOR, GELİŞİYORUZ

Topluma duyduğu vefa borcunu ödemeyi ilke edinen Borusan, toplumsal sorumluluk projelerini eğitim, kültür ve sanat alanlarında odaklıyor, bu alanların en büyük destekçisi olarak çalışıyor.

BORUSAN KOCABIYIK
VAKFI

EĞİTİM

BORUSAN SANAT
BORUSAN
CONTEMPORARY
TOPLUMSAL
CİNSİYET EŞİTLİĞİ
OKYANUS GÖNÜLLÜ
BORUSANLILAR PLATFORMU